Forslag til dagsturer

Forslag til dagsturer

som kan tilpasses etter deres ønsker

Inderøy med Den Gyldne Omvei

Velkommen til Inderøy, kjent som Trøndelags Toscana. Vi starter dagen med et besøk til Therese Kvams Vevstue, etterfulgt av en tur til Straumen sentrum for et besøk på Nils Aas Kunstverksted. Utforsk Mustrøparken eller de sjarmerende butikkene i sentrum.

Deretter går turen til Berg Gård for en deilig middag med kortreist mat fra landets første godkjente gårdsslakteri. Vi avslutter dagen med et besøk til Gangstad Gårdsysteri.

Den Gyldne Omvei tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser i vakre omgivelser langs ruten gjennom Inderøy.

Ta kontakt om dere ønsker pris. Prisen avhenger av hvor turen starter og hvor mange reisende som skal være med. Inkludert i prisen er buss, besøk på Vevstua, omvisning i Nils Aas Kunstverksted og Straumen sentrum, middag på Berg Gård, og besøk på Gangstad Gårdsysteri.

Den Gyldne omvei. Foto: dgo.no

Gangstad Gårdsysteri. Foto: dgo.no

Råkvåg. Foto: Marthabrygga

Museet Kystens Arv. Foto: kystensarv.no

Råkvåg og Stadsbygd

Ved ankomst Råkvåg, eller Vågen som stedet heter på dagligtale blant de som bor i området, besøker vi Bryggeutstillingen, og det serveres kaffe med vaffel og rundstykke på Marthabrygga.

Kulturelle aktiviteter har blitt en av bærebjelkene i den nye given som har preget Råkvåg de senere årene: Utstillinger av kunst, brukskunst og håndarbeid, museumsdrift og andre kulturelle tilstelninger.

www.raakvaag.no

Etterpå går turen via Fevåg, Rissa og ut til Stadsbygd. Her blir det besøk på museet «Kystens Arv», hvor kunnskapsrike guider viser deg rundt i utstillingen, i naustene og inn i båtbyggeriet, der du kan se de dyktige båtbyggerne i arbeid.

Museet Kystens Arv ligger sør-vendt og vakkert ned mot fjæresteinene i Stadsbygd. Dette er et av landets fineste museer, med eget aktivt båtbyggeri, historisk rosehage, restaurant med uteservering, restaurert prestegårdshage fra 1700-tallet, åpent museumstun og har en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter. Kystens Arv arbeider målbevisst for å ta vare på de edleste av kystfolkets tradisjoner: Handverket, historiene og samarbeidet.

Middagen serveres etter hvert i Vertshuset Tinnarosen, vertshuset har en fantastisk beliggenhet ved Prestelva og Museet Kystens Arv.

Ta kontakt med oss for å få priser.

Selbu og Radiomuseet

Bli med på en spennende busstur til vakre Selbu! Vi besøker Radiomuseet, hvor du kan oppleve en fascinerende samling av radioer og høre historien om radioens utvikling. Dette museet gir et unikt innblikk i teknologiens fremskritt og radioens betydning gjennom tidene.

Turen inkluderer også tid til å utforske Selbu, kjent for sin vakre natur og rike kultur. Dette er en perfekt utflukt for både historie- og teknologientusiaster! Bli med oss og nyt en dag fylt med oppdagelser og hyggelige opplevelser.

Foto: norskradio-tv-museum.no

Klostergården. Foto: klostergardentautra.no

Ruiner. Foto: klostergardentautra.no

Tautra og Frosta, nonneklosteret og klostergården

Bli med på en innholdsrik busstur til vakre Tautra og Frosta, hvor du kan oppleve kultur, historie og kulinariske gleder!

Tautra: På Tautra besøker vi først det moderne nonneklosteret, Mariaklosteret. Her kan du oppleve den fredfulle atmosfæren og lære om klosterets historie og dagligliv. Utforsk klosterkirken, beundre arkitekturen og nyt den rolige hagen som omgir klosteret.

Etter besøket på nonneklosteret går turen til Klostergården, som ligger i nærheten. Klostergården er kjent for sin idylliske beliggenhet og gårdsbutikk. Her kan du smake på lokalproduserte delikatesser som ost, øl og syltetøy. Nyt en deilig lunsj med kortreiste råvarer i restauranten, og ta gjerne en rusletur i den vakre hagen.

Frosta: Turen fortsetter til Frosta, kjent som Trondheims kjøkkenhage. Utforsk det frodige landskapet og besøk noen av de mange gårdene som produserer ferske grønnsaker og bær. Her kan du lære om landbrukets betydning for regionen og smake på noen av de ferske produktene.

Ta kontakt med oss for å få priser.

Dagtur til Bortistu i Storlidalen på Oppdal

Bli med på en spennende dagstur til Bortistu i vakre Storlidalen på Oppdal. Vi starter dagen med et besøk på Oppdalsmuseet, hvor vi får servert kaffe og noe å bite i, og får en guidet omvisning i de historiske bygningene.

Deretter fortsetter vi til Bortistu i Storlidalen. Ved ankomst blir vi tatt med på en omvisning på Tunet, Museet og i Gammelstoggo. Etterpå nyter vi en deilig middag med trekkspillmusikk og allsang.

Bortistu og Storlidalen har en rik historie, og vertskapet tar oss med på en kulturhistorisk vandring på gården. Vi besøker blant annet Innloftet fra 1648, Blåstoggo med en imponerende leketøyssamling, Snekkerloftet, Smia, og fotogalleriet som viser bilder fra slutten av 1800-tallet.

Bortistu Gjestegård er kjent for sitt prisbelønte bassturøkte lammelår, laget av lam fra sommerbeite i Trollheimen. Kjøttet er lettsaltet og røkt med einer i en gammel røykbasstu. Gjestegården bruker lokale råvarer og er opptatt av god smak.

Denne dagsturen gir en unik kombinasjon av kultur, historie og kulinariske opplevelser. Bli med oss for en minneverdig dag på Bortistu i Storlidalen!

Foto: oppdalsmuseet.no

Foto: bortistu.no

ønsker du å sette opp en egen tur?

Vi tilbyr både dagsturer og lengre reiser, innenlands og utenlands. Vi kan arrangere hele turen for deg, eller du kan leie buss og sjåfør fra oss. Ta kontakt for å skreddersy din perfekte reise!